AC problem? - Maserati Ghibli Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
post #1 of 18 (permalink) Old 11-10-2015, 11:44 PM Thread Starter
Senior Member
 
atrinh's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 294
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 71 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
AC problem?

Hi all.
I export my Ghibli to Vietnam for my personal use, after 2 month of shipping. now the AC has the problem
Front air conditioner vents (both the ones for your body/face and feet) aren't working.
Air is only coming out of the front defrost vents.
I pressed every button I could under climate, but are only getting air out of the front defrost. even in Auto mode, only air coming out of the front defrost.
I change the fan speed, temperature and it does change. but the fan for body/face and feet aren't working at all.

I know this could be an software update or could be actuator burns out. Worst is there is no Maserati dealer in Vietnam. So i can NOT have the software update or machine to check for anything. Is there anyway to check for this?
and what is the actuator and diverter valve? and where are they located?
I appreciated all the info. please help

2015 Mase Ghibli SQ4 Bianco/Red
2017 Mercedes -AMG GLS63 Black/brown
2015 Mini Cooper S White/brown
2015 Bmw RniteT

Last edited by atrinh; 11-10-2015 at 11:46 PM.
atrinh is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 18 (permalink) Old 11-11-2015, 12:37 PM
Administrator
 
mrpa1999's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Philadelphia, PA
Posts: 1,288
Mentioned: 34 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 377 Post(s)
Garage
the problem is EXTREMELY common and well known and has been discussed in detail quite a few times on the forum. in any case, it will involve you taking the car to the dealer to have it repaired. its not a self fix or DIY and does involve both parts and software flashing.

if its only the vent / defrost issue, it may only be software update.

if you dont have AC at all, and its blowing hot air then you will also need some AC parts in addition to the software flash. but it sounds like you have a working AC, which blows thru defrost only. super common.

they have a dealership in thailand which would require a full day trip, but its better than nothing at all. i would wait until something more serious comes about though as long as you have cold air at the windshield you shouldnt have any problem surviving the temps until something else pops up..

DG EuroSpeed
www.dgeurospeed.com
e: info@dgeurospeed.com
t: (305) 985-0775

ECU Tuning / Brakes & Rotors / BMC Air Filters / Wheel Spacers / Carbon Fiber Body Kits / Genuine Replacement Parts + More!
mrpa1999 is offline  
post #3 of 18 (permalink) Old 11-11-2015, 03:38 PM
Senior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: New Jersey
Posts: 265
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 49 Post(s)
Had this happen to me and MRP stated, its a known issue unfortunately. It has to do with the wiring I was told coming loose by the footwell. Dealer has to fix it. Its under warranty.
duke5021 is offline  
 
post #4 of 18 (permalink) Old 11-11-2015, 08:05 PM Thread Starter
Senior Member
 
atrinh's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 294
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 71 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
There isn't any Mase dealer in Vietnam and it will takes quite long time to ship the car to Thailand and have it repaired due to custome and tax regulations here.
Would this be fixed if I replace the actuator unit? If the car required software flash, then it's impossible here
Problem is it's really humid here, if I have the air stronger than 2, mid range AC temperatures, it fog up the whole windshield and I can't see anything. For now I have to leave the temp at 72*, air level 2 and still have to use the wiper all the time.
atrinh is offline  
post #5 of 18 (permalink) Old 11-11-2015, 08:07 PM
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: SoCal
Posts: 96
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
had the same problem as well. Got the software updated and and they changed the accuator and it fixed itself. Bring it back to the dealer.
Dunit626 is offline  
post #6 of 18 (permalink) Old 11-12-2015, 06:35 AM Thread Starter
Senior Member
 
atrinh's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 294
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 71 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
I got it fix today in 30s. There is a sensor on the right side of the rear view mirror. (The mirror inside the car). I removed the sensor and the AC works perfectly fine. I thought it because of 2 months shipping so it got dirty and humid. I cleaned the sensor and put it back, the AC still works fine.
atrinh is offline  
post #7 of 18 (permalink) Old 11-12-2015, 07:50 AM
Senior Member
 
Luigi's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 143
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 42 Post(s)
Thats good news and even better thinking!!
Luigi is offline  
post #8 of 18 (permalink) Old 11-15-2015, 01:19 AM Thread Starter
Senior Member
 
atrinh's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 294
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 71 Post(s)
Garage
(Thread Starter)
Updated: after 3 days the AC still running fine w no problem.
However there is a very small leak in the coolant tank, where I fill in the coolant. I just had to ordered a new one to replace it. such to have no warranty here

2015 Mase Ghibli SQ4 Bianco/Red
2017 Mercedes -AMG GLS63 Black/brown
2015 Mini Cooper S White/brown
2015 Bmw RniteT
atrinh is offline  
post #9 of 18 (permalink) Old 09-21-2016, 07:30 PM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: NYC
Posts: 132
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Just started experiencing the same issue today. Taking to dealer tomorrow.

If they need to order the part, how long does that typically take?
mikeg is offline  
post #10 of 18 (permalink) Old 09-24-2016, 05:48 PM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
No heat on the left side

i can not turn on the heat on the left side of the car.....heat only works on the pasenger side...driver side only blows cold air???
Did anyone knows what this could be? Called the servis and the mecanic said to disconect the cable from battery for 10min and try...did that but the problem remains....he said he will have to dismantle the entire front dashboard to fix it??? It is 2016 car...16000km.....any sugestions???
ghibli ds is offline  
Reply

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.